حدود ۷ میلیون نفر در ایران در حاشیه شهرها زندگی میکنند
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، گلپایگانی به نقش مناطق حاشیهای بهعنوان فرصتی برای توسعه اشاره کرد و گفت: ساماندهی حاشیهنشینی در ایران نیازمند رویکردی نوین است. وی با اشاره به ضرورت تغییر نگاه به پدیده حاشیهنشینی، خواستار شناسایی این جمعیت بهعنوان شهروندانی دارای حق سکونت و برخورداری از خدمات شهری شد.
گلپایگانی اظهار کرد: رویکرد مقابلهای گذشته با حاشیهنشینی امروز جای خود را به پذیرش واقعبینانه داده است؛ باید این سکونتگاهها را به رسمیت شناخت و با ساماندهی کالبدی، ارائه خدمات آموزشی، بهداشتی و رفاهی، شرایط زیستی مناسبتری برای ساکنان فراهم کرد تا نسل آینده بتواند در چارچوب یک زندگی مدنی رشد کند. وی با اشاره به اینکه حدود ۷ میلیون نفر در ایران در حاشیه شهرها زندگی میکنند، افزود: این رقم در مقایسه با میانگین جهانی که حدود ۱۵درصد جمعیت شهرنشین را در بر میگیرد، معادل ۷ تا ۸درصد است. هرچند عدد جهانی بالاتر است، اما برای کشوری با ظرفیتهای ایران، این میزان نگرانکننده بوده و نیازمند مداخله هوشمندانه است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، در ادامه به نقش مناطق حاشیهای بهعنوان فرصتی برای توسعه اشاره کرد و گفت: برای مثال، وجود ۶۰هزار نفر حاشیهنشین در چابهار در صورت برنامهریزی صحیح، میتواند زمینهساز تربیت نیروی انسانی متخصص و کارآفرین در حوزه اقتصاد دریا محور باشد. گلپایگانی با تاکید بر لزوم پیشگیری از گسترش بیرویه این بافتها، اظهار کرد: در مشهد، اگر بافتهای حاشیهای با جمعیت بیش از ۱.۳ میلیون نفر ساماندهی نشوند و خدمات کافی دریافت نکنند، این مناطق به کانون فقر و آسیبهای اجتماعی جدی تبدیل خواهند شد که مهار آن در آینده بسیار دشوار و پرهزینهتر خواهد بود.
وی همچنین خواستار اقدامات قانونی قاطع برای مقابله با ساختوسازهای غیرمجاز شد و گفت: طبق قانون، شهرداریها و جهاد کشاورزی مکلفند از ساختوسازهای غیرقانونی در محدودههای شهری و زمینهای کشاورزی جلوگیری کنند و این اقدام نیاز به فرآیند قضایی پیچیدهای ندارد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0