وزارت راه و بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات پاسکاری می‌کنند

رئیس کمیسیون عمران گفت: وزارت راه و بانک‌ها پاسکاری می‌کنند. وزارت راه معرفی‌نامه به مردم نمی‌دهد، بانک‌ها هم وام نمی‌دهند.

محمدرضا رضایی کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس، درباره کشمکش‌هایی که در حوزه مسکن بین وزارت راه و شهرسازی و بانک‌ها وجود دارد، به تجارت‌نیوز گفت: «وزارت راه و شهرسازی و بانک‌ها پاسکاری می‌کنند. وزارت راه معرفی‌نامه به مردم نمی‌دهد، بانک‌ها هم وام نمی‌دهند.» مشروح این گفت‌وگو را در ادامه بخوانید.

***

مردم به بانک مراجعه می‌کنند، بانک‌ها وام نمی‌دهند؛ به وزارت راه می‌روند، می‌گوید من شما را معرفی کنم هم وام نمی‌دهند

*کشمکشی که الان در حوزه مسکن وجود دارد بین وزارت راه و شهرسازی و بانک‌ها درباره تسهیلات مسکن است.  این مشکل چگونه قابل حل است؟

مشکل وزارت راه این است که بیشتر مواقع سامانه‌اش را می‌بندد. سامانه‌ای است به نام «تم» مربوط به کسانی که مسکن ندارند و مشمول ثبت‌نام هستند اما مردم به دلیل بسته بودن این سامانه امکان ثبت‌نام ندارند. بعد به بانک مراجعه می‌کنند و معترض می‌شوند که چرا تسهیلات نمی‌دهید، بانک می‌گوید کسی شما را به من معرفی نکرده است. وزارت راه و شهرسازی می‌روند، وزارتخانه می‌گوید من شما را معرفی کنم هم کسی وام نمی‌دهد. پاسکاری می‌کنند.

هم وزارت راه و هم بانک‌ مقصر هستند، پرونده تشکیل داده‌ایم/ بانک موظف است به یک میلیون نفر وام مسکن بدهد

*خب راهکار حل این مشکل چیست؟

هر دو به نظر ما مقصر هستند، برای آنها پرونده درست شده است و به‌زودی به قوه قضائیه ارسال خواهد شد. به وزارت راه و شهرسازی برای اینکه سامانه را برخی مواقع می‌بندد هشدار داده شده که سامانه را باز کنند در غیر این صورت باید در دادگاه پاسخگو باشند. این کار ترک فعل به حساب می‌آید. همچنین بانک موظف است به یک میلیون نفر تسهیلات و وام مسکن پرداخت کند.

*یعنی در این مدت تسهیلات برای مسکن پرداخت نشده است؟

وزارت راه حدود ۸۰۰ نفر را برای دریافت تسهیلات معرفی کرده که بانک تنها به ۴۰۰ نفر وام پرداخت کرده است.

بانک‌ها تا دی‌ماه فرصت دارند که وام‌ها را پرداخت کنند

*برای پرداخت این وام‌ها زمان‌بندی تعیین نشده که مشخص باشد در یک بازه زمانی باید تسهیلات به دست درخواست‌کنندگان برسد؟

بانک‌ها تا دی‌ماه فرصت دارند که وام‌ها را پرداخت کنند. اگر تسهیلات پرداخت نشود، آنها را هم به دستگاه قضا معرفی خواهیم کرد. بانک‌ها واقعاً همکاری نمی‌کنند.

*نتیجه این ارسال پرونده به قوه قضائیه چیست؟

پرونده‌ها به دستگاه قضا ارسال می‌شود تا با دستگاه‌های متخلف برخورد شود.

*برخوردها بازدارنده است؟

باید منتظر بمانیم ببینیم بازدارندگی دارد یا نه. به هر حال بر اساس قانون ترک فعل باید به قوه قضائیه ارسال شود.