شرط مهم برای پرداخت وام تعمیر مسکن چیست؟

وام ۱۶۰ میلیون تومانی جعاله (تعمیر) مسکن به کسانی که متقاضی وام خرید مسکن هستند، پرداخت می شود و این وام به صورت مجزا و بدون دریافت وام خریدپرداخت نمی گردد.

در خردادماه سال گذشته، شورای پول و اعتبار سقف تسهیلات خرید مسکن از محل اوراق حق تقدم (تسه) را برای زوجین تهرانی به ۸۰۰ میلیون تومان افزایش داد.

این وام برای سایر شهرها نیز از ۱۶۰ میلیون تومان به ۳۲۰ میلیون تومان رسید. همچنین، سقف وام تعمیر از ۸۰ میلیون تومان به ۱۶۰ میلیون تومان افزایش یافت. در نتیجه، سقف وام خرید مسکن در تهران از ۴۸۰ میلیون تومان به ۹۶۰ میلیون تومان رسید.

برای دریافت این وام، متقاضیان باید دو برابر مبلغ اوراق حق تقدم خریداری کنند. به طور مثال، برای وام ۸۰۰ میلیون تومانی، زوجین تهرانی باید ۱۶۰۰ برگه اوراق حق تقدم به ارزش حدود ۱۹۵ میلیون تومان خریداری کنند. با احتساب وام تعمیر، این مبلغ به حدود ۲۳۵ میلیون تومان افزایش می‌یابد.

این دو وام (وام خرید و تعمیر) در حال حاضر بدون مشکل در شعب بانک مسکن به متقاضیان پرداخت می‌شود، اما اخیراً بانک مسکن دیگر وام تعمیر را به صورت جداگانه پرداخت نمی‌کند و متقاضیانی که وام خرید دریافت می‌کنند، می‌توانند از وام تعمیر بهره‌مند شوند.

کاهش وام مسکن از ۸۰۰ به ۶۰۰ میلیون تومان

پیشتر خبری مبنی بر کاهش سقف تسهیلات مسکن منتشر شد که متقاضیان مسکن را با نگرانی هایی مواجه کرد .پس از آن معاونت مسکن و ساختمان در توضیحاتی اعلام کرد که هیئت عالی بانک مرکزی بر اساس توان تسهیلات‌دهی بانک‌ها و قابلیت بازپرداخت متقاضیان در این زمینه تصمیم‌گیری میکند و موضوع کاهش سقف تسهیلات از ۸۰۰ میلیون تومان به ۶۵۰ میلیون تومان را نادرست اعلام کرد.

موضوع افزایش سقف تسهیلات در نوزدهمین جلسه شورای عالی مسکن، که در تاریخ ۱۰ دی ۱۴۰۳ به ریاست مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری برگزار شد، مورد تأکید قرار گرفت و مقرر شد هیئت‌عالی بانک مرکزی سریعاً درباره این موضوع تصمیم‌گیری کرده و مراتب را به بانک‌ها ابلاغ کند.