تغییرات قیمت آپارتمان در مناطق ۲۲گانه تهران در آذرماه
تورم مسکن در مناطق مختلف تهران طی ماه گذشته با اختلاف محسوس همراه شد. تغییرات شاخص «قیمت پیشنهادی» فروشندههای آپارتمان در ماه پرتحرک معاملات مسکن بهگونهای رقم خورد که برخی مناطق جنوبی شاهد تورم ماهانه منفی شدند. اختلاف تورم مسکن شمال و جنوب پایتخت در آذرماه به صعود «نسبت قیمتها» از کف منجر شد.
در دور جدید تحرک معاملات مسکن پایتخت که در آذر ماه با افزایش محدود قیمت همراه بوده، فاصله «قیمت مسکن در مناطق شمالی و جنوبی تهران» که در تابستان به کمتر از میزان متعارف خود رسیده بود، اکنون افزایش پیدا کرده است. بررسیها در این باره نشان میدهد، نسبت میانگین قیمت مسکن مناطق شمالی تهران به مناطق جنوبی در حال حاضر و در مقایسه با تابستان با تغییراتی همراه شده است و باعث شده تا «اختلاف تورمی» در بازار مسکن ۲۲ منطقه تهران بار دیگر خود را نشان بدهد.
شاخص مسکن بر اساس فایلهای ارائهشده در بازار مسکن نشان میدهد، میانگین قیمت پیشنهادی در مناطق شمالی پایتخت یعنی مناطق یک تا ۵، در آذر ماه، ۳٫۶درصد نسبت به آبان ماه افزایش یافته است. این افزایش قیمت بیش از همه در دو منطقه شاخص شمالی یعنی ۴ و ۵ خود را نشان داده که نسبت به ماه آبان رشد ۶ درصدی را تجربه کرده است. بخشی از این رشد میتواند ناشی از تغییر جنس فایلها به لحاظ سن و… باشد. این در حالی است که میانگین قیمت پیشنهادی مناطق جنوبی تهران، یعنی مناطق ۹ تا ۲۰، در آذر ماه تغییرات ماهانه نداشته و با «رشد صفر» همراه بوده است.
تحقیقات میدانی» نشان میدهد، روند اختلاف تورم مسکن در مناطق ۲۲گانه تهران در تابستان امسال به گونهای شد که نسبت میانگین قیمت مسکن شمال به جنوب به پایینترین حد خود رسیده بود. این نسبت در آن زمان حتی از سطح نرمال سال ۹۶ هم پایینتر رفت. اما در پایان آذر ماه به سطح نرمال نزدیک شده است و از ۲٫۲۷ واحد در مرداد به ۲٫۴ واحد در ابتدای زمستان افزایش یافته است. یکی از عمده دلایلی که میتوان برای اختلاف تورم ماهانه مسکن بین مناطق بالا و پایین تهران در ابتدای زمستان مطرح کرد، «تحرک نسبی خریداران مسکن در ماه آذر» است. البته اگرچه در ظاهر این موضوع میتواند بهدلیل فراوانی عرضه برای فروش در آذر ماه در مناطق جنوبی نظیر مناطق عمدتا پرتقاضا یعنی ۱۱، ۱۲، ۱۷، ۱۹ و ۲۰ بیشتر از مناطق شمالی بهویژه ۴ و ۵ بوده باشد، اما تحقیقات میدانی از فایلهای ارائهشده آپارتمانها در ۲۲ منطقه تهران حاکی از کمبود عرضه در مناطق جنوبی در مقایسه با مناطق شمالی بهویژه در دو منطقه ۴ و ۵ است.
برآیند بازار مسکن طی یکی دو سال گذشته نشان میدهد، تقاضای خرید سرمایهای عمدتا به سمت پایین شهر گرایش پیدا کرده بود، زیرا قیمتها در این مناطق کمتر از مناطق شمالی است و این باعث «اضافه پرش» قیمت جنوب نسبت به مناطق بالای شهر شده بود. در سال ۹۶ یعنی پیش از شروع عصر جهش قیمت مسکن، فاصله مناطق شمالی به جنوبی تهران در یک سطح مشخص قرار داشت، اما از زمان شروع جهش قیمتها در سال ۹۷ با خروج ترامپ از برجام و جهش دلار و سپس انتظارات تورمی، تورم ملکی در مناطق بالا نسبت به مناطق پایین با رشد قابلتوجهی همراه بوده است، اما پس از شکسته شدن این جهش قیمتی در سال ۱۴۰۰، سطح قیمت آپارتمانها در مناطق جنوبی به مناطق شمال تهران نزدیکتر شد و تا مرداد ماه امسال «اضافه پرش» قیمت آپارتمانهای مناطق جنوب شهر نسبت به مناطق یک تا ۵ محرز بوده است. در این دوره، بازار مسکن در یک ثبات نسبی توام با افت قیمت واقعی قرار داشته، اما در آذر ماه، این بازار پس از یک دوره رکود سنگین، با تحرک نسبی خریداران همراه شده است و اختلاف تورمی مسکن بهوجود آمده در مناطق ۲۲گانه تهران، باعث تغییر نسبت میانگین قیمت مسکن مناطق شمال به مناطق جنوبی شد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0