با سرمایه‌ ۱۰و۲۰ میلیونی هم می‌توان در پروژه های سرمایه گذاری مشارکت کرد؟

مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران گفت: با ایجاد صندوق‌های سرمایه‌گذاری، مردم با هر توان مالی می‌توانند در طرح‌های سرمایه‌گذاری مشارکت کنند.

«آیا با سرمایه‌ ۱۰_ ۲۰ میلیونی هم می‌توان در پروژه های سرمایه گذاری مشارکت کرد؟» این شاید سوال خیلی از شهروندان باشد؛ کسانی که تصور می‌کنند برای سرمایه‌گذاری در پروژه های مشارکتی تهران حتما باید میلیاردر باشند. شاید تا همین پارسال واقعا امکان مشارکت در طرح‌های شهری با سرمایه‌های خرد وجود نداشت اما امروز این امکان فراهم شده و تهرانی‌هایی که می‌خواهد سهمی در توسعه شهر داشته باشند، دستشان برای انجام این کار باز شده است.

جلب مشارکت مردم با ابزارهای نوین سرمایه‌گذاری

نوید خاصه‌باف، مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران در گفت‌وگو با همشهری با اشاره به امکاناتی که برای استفاده از سرمایه‌های خرد شهروندان در پروژه‌های مشارکتی فراهم شده است، گفت: استفاده از ابزارهای نوین مالی مثل صندوق‌های سرمایه‌گذاری و نوعی خاص از اوراق مشارکت را برای جذب سرمایه و توسعه زیرساخت های شهر با مشارکت های خرد پایه‌ریزی کردیم و امیدواریم بتوانیم خروجی خوبی از آن دریافت کنیم.

خاصه باف اضافه کرد: ایجاد صندوق‌های سرمایه‌گذاری مثل صندوق املاک و مستغلات یا صندوق زمین و ساختمان این امکان را فراهم می‌کند که هر کس با هر وسع و توانایی مالی که دارد بتواند در طرح‌های سرمایه‌گذاری مشارکت داشته باشد و ما صرفاً دنباله سرمایه‌گذارانی نباشیم که در یک ابرپروژه ۳ همت سرمایه‌گذاری کنند.

سازوکار ابزارهای جدید سرمایه ‌گذاری

مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران در توضیح سازوکار مشارکت مردم با استفاده از ابزارهای نوین، گفت: فرض کنید پروژه مهمی در شهر تعریف شده که ۳همت نیاز به سرمایه‌گذاری داشته باشد، اگر ابعاد اقتصادی پروژه در قالب صندوق املاک و مستغلات یا صندوق زمین و ساختمان تعریف و متناسب با آن اوراق منتشر کنیم هم مردم می‌توانند در قالب یونیت‌های سرمایه‌گذاری از این طرح‌ها بهره ببرند و هم این مشارکت‌های می‌تواند اهرم حمایتی برای شهرداری در جهت ساخت آن پروژه باشد.

به گفته خاصه‌باف، این طرح‌ها به دلیل جذابیت بیشتر برای مردم عموماً در حوزه مسکن در حال پیاده سازی است تا شهروندان بتوانند سرمایه‌های خرد خود را به جای حوزه‌های غیرمولدی مثل طلا، سکه و ارز در حوزه مسکن سرمایه گذاری کنند. به این ترتیب مردم ضمن حفظ ارزش پولشان، صاحب یک دارایی مولد می‌شوند و در بازار مسکن نیز افزایش تولید، به تعادل میان عرضه و تقاضا و کنترل روند غیرمتعارف رشد قیمت کمک می کند. در حال حاضر یک جوان در چشم‌انداز ۱۲۰ ساله هم امیدی برای خرید خانه ندارد و اگر مثلاً ۵۰ میلیون تومان هم ذخیره کرده باشد یک متر خانه هم نمی‌تواند در تهران تهیه کند اما می‌تواند این ۵۰ میلیون تومان را به ۵۰ یونیت سرمایه گذاری مسکن تبدیل کند و خیالش راحت باشد که طی ۱۰ سال آینده حداقل صاحب ۴۰ متر ۵۰ متر ملک مسکونی خواهد شد.

تفویض اختیار به مناطق برای پروژه های خرد

مدیر عامل سازمان سرمایه گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران، یکی دیگر از اقدامات این سازمان برای جلب مشارکت‌های خرد بیشتر را تفویض اختیار به مناطق برای پروژه های زیر ۵۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: پیش از این پروژه‌های خرد ۲ میلیارد تومانی هم ماه‌ها برای بررسی و تصویب پشت در سازمان سرمایه‌گذاری معطل می‌ماند به همین دلیل در لایحه بودجه ۱۴۰۲ با تفویض اختیار به شهرداران مناطق تصمیم‌گیری در خصوص پروژه‌های تا ۵۰۰ میلیارد تومان به مناطق واگذار شد.

او همچنین با اشاره به آموزش مولدسازی، تولید ثروت و مبانی سرمایه‌گذاری به پرسنل سازمان و مناطق، از مجموع این اقدامات ساختاری با عنوان «جراحی اساسی در سازمان سرمایه‌گذاری» یاد کرد و گفت: توقف اجرای پروژه های مشارکتی در دوره های قبل، به حرکت درآوردن این چرخ را با مشکلات و سنگینی زیادی همراه کرده بود ولی ما این سنگینی را به دوش کشیدیم که نتیجه این اقدامات جلب حدود ۸۰ همت سرمایه‌گذاری برای پروژه های سرمایه گذاری تا پایان سال است.